joi, 30 iunie 2011

Venice and Life

I`m home again... Venice is old and fragile, but in love with life. Many people, sometimes too many, hunting for that special something that makes Venice special.


I believe Venice is like life, you want to see and live everything in a single moment. But... from many things that both (life and Venice) have to give, you have to choose the ones that were designed specially for your soul.


Voi continua in romana sa vorbesc despre aceasta Venetie batrana si bogata de la care incercam sa luam tot ce mai e de luat.


Obositoare, cu palate frumoase in partea dinspre Marele Canal, dar in stare de descompunere pe celelalte laturi, cu ferestre, balcoane si unghere ce te farmeca, Venetia te poate si enerva si-ti poate si placea in acelasi timp.



Problema pe care a starnit-o acest loc in noi a fost: ce e de facut acum, cand atatia oameni pot calatori si pot vedea usor locuri foarte cunoscute si dorite, ce e de facut cand te trezesti inconjurat de mai multi oameni decat poti suporta in jurul tau, asaltat de mai multe voci decat poti tolera, de limbi, de etnii, de mame alaptand? Fie nu mergi in astfel de locuri, fie devi imun la ceilalti... Si astfel de locuri cand vor mai avea farmecul lor cautat? Pentru ca povestea locului de altadata te duce acolo, dar cand te trezesti in sfarsit in orasul viselor tale (Venetia nu era pt noi) inconjurat de un intreg glob pamantesc te simti coplesit.

Totusi, fugind de strazile si locurile aglomerate am gasit si locuri pline de farmec in "romantica" Venetie.





Surpinzator, momentul de maxima tandrete si conexiune unul cu celalalt l-am avut intr-o statie de vaporetto, un loc inchis, mirosind a statie de metrou si zdranganind de la fierul ce se lovea de beton. Astfel de momente, cand simti ca te contopesti cu celalalt si traiesti intr-o clipa dragostea de-o viata, apar spontan, fara sa poti spune de ce, chiar daca te imbratisezi de cand e dragostea voastra, astfel de moment apar uneori in mall sau in supermarket, pe strada, sau in Venetia intr-o statie de vaporetto.


De ce aseaman Venetia cu Viata? Pentru ca timpu-i limitat si ti se promite un intreg pradis din care nu poti trai totul pe cat ai vrea. Si trebuie sa alegi. Din toate, pe cele menite tie, in timpul menit tie. Asa sunt calatoriile de capul tau, un timp in care alegi ce sa faci Tu. Punct.

Un comentariu:

  1. Sunt minunate fotografiile tale! Si prezentarea blogului imi place. Succes cu acest blog pe care il voi mai vizita pentru ca vreau sa calatoresc cat mai mult...chiar si virtual.

    RăspundețiȘtergere